«انس عبده» رئيس ائتلاف معارضين سوري در اين باره ميگويد زمانبندي ابتکار جديد روسيه براي محاصره حلب و ايجاد گذرگاههاي انساني، عامدانه در ماههاي پاياني رياستجمهوري «باراک اوباما» رئيسجمهور آمريکا صورت گرفته تا عملا واشنگتن در «کار انجامشده» قرار گيرد.
به نوشته ديلي بيست، به واسطه تشديد رقابتهاي انتخاباتي در آمريکا، عملا آمريکا از ماه سپتامبر به بعد (يک ماه ديگر) قادر نخواهد بود در يک توافق سياسي عمده در مورد سوريه، مشارکت داشته باشد.
انتخابات رياستجمهوري آمريکا آبان ماه (نوامبر) برگزار ميشود. با نزديک شدن به موعد انتخابات، فضاي رسانهاي داخل آمريکا تا حد زيادي بر اين رقابتها متمرکز شده است.
عبده ميگويد براي روشن شدن سياستهاي واشنگتن «بايد تا بهار سال آينده، يعني زماني که دولت جديد مستقر شده و سياستهايش را مشخص ميکند، منتظر ماند.»
دولت روسيه و سوريه چند هفته قبل همزمان با تکميل محاصره شهر مهم حلب، چهار گذرگاه را براي خروج ساکنان اين شهر اختصاص دادند. يکي از اين گذرگاهها مختص شبه نظامياني است که تصميم گرفتهاند سلاحهايشان را بر زمين بگذارند.
کشورهاي غربي با رد اين طرح، به بهانه «وضعيت ناگوار انساني در حلب» از مسکو و دمشق خواستهاند به محاصره اين شهر پايان دهند.
«رابرت فيسک» تحليلگر برجسته مسائل خاورميانه روزنامه «اينديپندنت»، دو هفته قبل با انتقاد از رويکرد دوگانه کشورهاي غربي در مورد تحولات حلب، نوشت زماني که اين شهر در محاصره معارضين قرار داشت، شبکههاي ماهوارهاي غربي توجه چنداني به آن نداشتند، اما حالا که موازنه تغيير کرده «اقيانوسي از اشک و آه به راه افتاده است.»